Hetényegyháza-Lakitelek 1:2

Bár az előző fordulóban már a lakiteleki mögé került a hetényegyházi csapat, otthonában legyőzni mégis bravúrosnak mondható.

A siker annak köszönhető, hogy Magyar Attila vezetésével a csapat nyíltan felvállalta a támadójátékot – és persze annak, hogy a csapat majd’ minden tagja kivette részét a védekezésből is. Már az előző, hazai rangadón látszott, hogy a támadó játékkal sikerült megtörni az ellenfelet. Ez az összecsapás is ennek a példája volt.

A mérkőzés elején még a több rutinos játékost is felvonultató hazaiak voltak valamennyire fölényben. Ennek ellenére az, hogy vezetést szereztek, inkább csak szerencséjüknek volt köszönhető. Egy kapu előtti, sorozatos bizonytalankodást kihasználva, a gólvonal közeléből juttatták a labdát kapuba. Emellett volt fölé és mellé szálló veszélyes lövésük, két alkalommal pedig a kimozduló Balla Tamás zárta jól a szöget. Inkább a szélekről tudtak támadást vezetni, a középső védelem gyakran sikeres középpályás szűrés mellett, Kovács Jácint irányításával jól állta a sarat.

A félidő második fele már sokkal kiegyensúlyozottabb volt, az egyenlítés ekkor azonban még nem sikerült. Pedig ekkor már a lakiteleki támadások voltak veszélyesebbek. Egyszer öt méterre a kaputól Subitz Norbert találta el rosszul a labdát, ezt követően előbb Sáfár Sándor, majd Erős Gergő tört kapura, az utolsó pillanatban azonban mindkettő hosszan szöktette magát. Ezután az ötös sarkánál Szabó Ádám is helyzetbe került még, de lövés helyett vissza akarta húzni a labdát, amit aztán a védők elsodortak.

A második félidőben, bár okoztak olykor izgalmat a hazaiak is, helyzeteiket azonban elpuskázták. Fölényben a lakiteleki csapat játszott. Óriási helyzetek is voltak. Előbb Subitz Norbert húzott el a jobb szélen, élesen belőtt labdáját azonban a kapu torkában Erős Gergő hajszállal lekéste. Ugyanez megismétlődött a baloldalon, amikor Erős Gergő beadásáról Szabó Ádám épp, hogy csak lekésett. Aztán egy szöglet után Kovács Jácint fejesét védte bravúrral a hazai kapus. Ekkor azonban már nem sokat kellett várni az egyenlítésre. Baloldalról Erős Gergő tálalt Sáfár Sándor elé, akinek ugyan még ki kellett birkóznia a lövőhelyzetet, de sikerült, és kapuba is talált.

A mérkőzésre ellátogató lakiteleki szurkolók közül többen is biztosak voltak abban, hogy sikerül egyenlíteni. Abban viszont, hogy meglehet a győzelem is, csak reménykedhettek. De sikerült. Olyan harmincnyolc méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a lakiteleki csapat. Kicsit közelebbről volt már egy hasonló eset, de mint a lövés, mindenki messze volt, így a kapusról kipattanó labda a vendégeknél maradt. Hát ennél a szabadrúgásnál is volt, aki a kipattanóra figyelmeztetett. Kár volt. Erős Gergő távoli nagy erejű szabadrúgását ugyanis a kapus nem ki, hanem a hálóba ütötte. Ezzel együtt, remek találat volt!

Az ifjúsági csapat igen küzdelmes mérkőzésen 1:0 arányban ugyancsak legyőzte ellenfelét. Saját helyzetüket nehezítették meg, hiszen sorra hagyták ki helyzeteiket – miközben megadták az ellenfelüknek is azt az esélyt, hogy kapuba találjanak. Győzelmüket kapusuknak, Szabó Mihálynak is köszönhetik, aki egy az egyben helyzetben remekül mentett. Ezzel együtt Varga Gergő szerencsés, de szép szabadrúgás gólt szerzett, a csapat pedig megérdemelte a győzelmet.

A következő hétvégén hazai pályán nehéz mérkőzés vár mindkét csapatra, hiszen a felnőtt mezőnyben bajnok esélyes, az ifjúságiaknál pedig az egyik legnagyobb rivális Kecskemét LC KTE SI lesz az ellenfél.(tf)

 

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.