Facebook
Naptár
2014. július
H K SZ CS P SZ V
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Hírlevél

Adja meg e-mail címét:

 

Jól bírták az öregfiúk

 
 

Bár a lakiteleki öregfiúknak eredetileg Helvéciára szóló meghívásuk volt, egy kényszerű helyszínváltozás következtében itthon léptek „vendégként” pályára az eddig nem ismert, megyei tűzoltókat képviselő csapat ellen.

 
 

Rekkenő hőségben, „szabályos” játékvezetői hármas közreműködésével indult a találkozó. Mindenki arra gondolhatott, hogy az időjárási körülmények az egyébként is jó erőkből álló tűzoltóknak kedveznek, ezzel szemben az első félidő lakiteleki fölényt hozott. Félidő után 4:2-vel fordultak a csapatok. Ez az eredmény ráadásul olyan körülmények között született, hogy a feltétlen indokoltsága ellenére sem tartottak ivószünetet a csapatok.

A második félidő elején is gyors lakiteleki gól született, és nem kellett sokáig várni a hatodik lakiteleki találatra sem. Aztán mintha történt volna valami – talán az ezúttal már beiktatott ivószünet – minden estre a tűzoltók elkezdték „szórni” a gólokat. Eggyel még az egyik hazai védő is besegített nekik. Így alakult ki a 6:6 arányú döntetlen. Az eredmény lehetett volna kétszámjegyű is, de vagy a helyzetbe kerülő játékosoknak nem sikerült jól befejezni az akciót, vagy a kapusok bravúros közbeavatkozása akadályozta meg a további találatokat.

Annak ellenére, hogy voltak vitatható esetek – elsősorban azért, mert az egyik partjelző árnyékból nézte végig a második félidőt – a felek barátságosan kiegyeztek a gólzáporos döntetlenben. Így semmi akadálya nem volt annak, hogy a tűző napon „elszenvedett” kilencven perc után - egy frissítő zuhanyozást követően - a szokásos jó hangulatú harmadik félidővel folytatódjon a találkozó. (tf)