Lakitelek – Tiszaalpár 5:2

A szomszédvárak összecsapásának természete olyan, mint az örökrangadóké; mindegy, hogy hol állnak a csapatok a tabellán, a mérkőzés mindig háromesélyes. Az más dolog, hogy mi lett a vége, de így indult ez a mérkőzés is. Ráadásul a vendégek ezúttal is népes, nagyszerű szurkolótáborral érkeztek.

Az első negyedórában változatos volt a játék, még nem lehetett sejteni, melyik csapatnak sikerül előnyhöz jutnia, illetve felülkerekednie ellenfelén. Az ezúttal is erősen tartalékos hazai csapat játéka akadozott, sok volt a bizonytalanság, a pontatlanság, az ellenfél a megengedhetőnél több területet kapott a játékához. Ennek ellenére csak egy-egy helyzet alakult ki; a befejezések pedig nem veszélyeztették a kapukat. A tizenhetedik percben aztán alig túl a középvonalon Három lakiteleki támadó indult az ellenfél kapuja felé. A labdát Subicz Norbert kapta, nagyszerűen meg is játszotta, mi több gyönyörűen kapuba is talált; a jobboldali partjelző azonban lest intett. Nem mindenki értett egyet vele.

A huszonkettedik perc hozta az első gólt. Sáfár Sándor remekül ment el a baloldalon, nagyon jól lőtte be a labdát az érkező Győri Sándor elé, aki nem hibázott. De alig telt el két perc, Szabó Ádám szögletrúgására Győri Sándor ment fel, és a kapust megelőzve, gyönyörű felhőfejessel máris második gólját szerezte. Nem sokat kellett várni a harmadik gólra sem. Subicz Norbert igyekezett elhúzni a jobb oldalon. Már-már kecsegtető helyzetbe hozta magát, de a tizenhatos vonal közelében buktatták. A játékvezető előnyszabályt alkalmazott; látta, hogy a labda Erős Gergő elé kerül, aki kicsit tolt rajta, majd védhetetlenül vágta az ellenfél kapujába. Az első félidőben nem esett több gól, jóllehet a hazai csapatnak is volt egy-két elpuskázott helyzete, miközben a vendégeket is a hazai kapus jó ütemű kilépése és bátor belevetődése fosztotta meg a gólszerzés örömétől. Sőt. Volt egy lövőhelyzetük a tizenhatos vonaláról, és két közeli szabadrúgásuk is, ami sorfalat talált, illetve centikkel kerülte el a kaput.

A második félidő elég gyors vendég találattal indult. A negyvenkilencedik percben egy baloldalon vezetett támadásnál a hazai védő alulmaradt, a csatár betört a tizenhatoson és úgy lőtt a hosszú felső sarokba, hogy lövésére a hazai kapus mozdulni sem tudott. Szép találat volt. Sok nézőben felmerülhetett, hogy itt vigyázni kell; nehogy vérszemet kapjanak a vendégek. Szerencsére Erős Gergő gondoskodott róla, hogy az esetleg aggodalmaskodó hazai szurkolók megnyugodjanak. Az ötvenötödik percben mintegy huszonnyolc méterre a kaputól, baloldali szabadrúgáshoz jutott a lakiteleki csapat. Szabó Ádám röviden lepasszolta a labdát, amit Erős Gergő elemi erővel lőtt a léc alá. Ami két perc múlva következett, már szinte hihetetlen volt. Szinte ott, ahonnan Erős Gergő az előző gólját lőtte, ismét labdához jutott, és hatalmas erejű lövése a hosszú felső sarokban kötött ki. Ezután volt még helyzete a hazai csapatnak és a vendégeknek is, mi több; egy jóindulatúan megítélt büntetőt is hárítania kellet a hazai kapusnak. A vendégeknek a kilencvenkettedik percben sikerült ismét szépíteniük. A jobb oldalon egyetlen védő sem állta útját egy laposan belőtt sarokrúgásnak, a vendégek pedig az így kialakult tiszta helyzetből a kapuba találtak.

Gólokba gazdag összecsapás volt, ahol a képen látható hazai együttes minden játékosa szerephez jutott. Remek mérkőzéssel ajándékozta meg szurkolóit a hazai gárda. A szentkirályi Vörös család pedig a serdülők között futballozó, utóbbi mérkőzésükön két gólt is szerző Attila fiuk „tiszteletére” pazar vendéglátásban részesítette a hét végén sikeres serdülő, ifjúsági és felnőtt játékosokat, valamint az egyesület elnökségének tagjait.

Az ifjúsági csapatok összecsapását is a hazai együttes nyerte 2:0 arányban.

A serdülők szombaton, Helvécián győztek. Az eredmény 8:1 lett.

Következő megyei másodosztályú mérkőzés szombaton, idegenben lesz Hetényegyházán 11 óra 15 perces ifjúsági, és 13 óra 30 perces felnőtt kezdéssel. (tf)

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.