FELHÍVÁS!

A Lakiteleki Torna Egylet 2017. évben ünnepeli megalakulásának 90. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeretnénk áttekinteni, lehetőség szerint feldolgozni az eltelt évtizedek fontosabb eseményeit, dokumentálni eredményeit, sikereit, lehetőség szerint megemlékezve a sportágak kiemelkedő vezetőiről, képviselőiről is.

– A labdarúgó szakág múltjával kapcsolatban áll rendelkezésre a legtöbb információ. Ennek ellenére még lehetnek olyan közérdeklődésre számot tartó „ereklyék”, amelyek eddig nem ismertek (korabeli fotók, dokumentumok a mai pálya építéséről; az elért sikerekről, a megyei II. osztályú bajnokság első két alkalommal történő megnyeréséről, a Magyar Kupa keretében vívott küzdelmekről, stb). Ide sorolható a valamikori Lakiteleki MÁV Torna Egylettel kapcsolatos minden információ.

– Amikor az egyesület Lakiteleki Szikra TSZ SK néven szerepelt, az íjászat volt a legsikeresebb. Várjuk a sportág szereplőit, azok információit, akik ismerik a szakág megszűnésének körülményeit.

– A kézilabda, röplabda, asztalitenisz és sakk szakágakról csak nagyon töredékes ismereteink vannak. Minden információnak (dokumentumnak, fotónak) nagyon örülnénk. Mint ahogyan annak is, ha olyanok jelentkeznének, akik a felsorolt egyesületi sportágak történetét a keletkezéstől a megszűnésig ismerik.

Különösen érdekesek, fontosak lennének különböző bajnokcsapatok képei (serdülő, ifjúsági, felnőtt, íjász), illetve bármilyen fotó a kézilabda, sakk, asztalitenisz, röplabda sportágakból. Ha valaki dokumentummal, fotóval jelentkezik, azt másolás után hibátlanul, hiánytalanul visszakapja! Az is sokat segít, aki megnevezi azt, aki ismeretei szerint adott sportágban szerepelt, vagy hasznos információkkal szolgálhat. Minden önzetlen segítséget tisztelettel kérünk, és örömmel fogadunk!

Reménykedve várunk minden jelzést, jelentkezést! Az anyagokat gyűjti, feldolgozza: Terjéki Ferenc. Elérhetősége a terjfer@freemail.hu e-mail címen, a 06204630234 telefonszámon; vagy bárkitől, bármilyen módon üzenve – és egyébként bárhol, bármikor.

Örömmel vennénk azt is, ha lennének olyanok, akik az évfordulóra készülő, friss kutatások eredményeit is feldolgozó kiadvány megjelentetését anyagilag támogatni tudnák, vagy annak megjelentetését kedvezményes nyomdai árajánlattal tudnák segíteni!

Lakiteleki Torna Egylet

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük