Javaslat egyesületi támogatással

Sok-sok tisztelő nevében, a Lakiteleki Torna Egylet elnökségének egyhangú támogatásával, Kakó Miklós, Gangl János és Sütő László írták alá az a felterjesztést, amely 2018-ban Fekete Józsefet javasolja a „Lakitelek Testnevelés és Sport Díja” kitüntetésre.

Fekete József minden idők legsikeresebb lakiteleki labdarúgó edzője. Mintegy harminc éves pályafutása 1950-ben kezdődött. Tizenhárom éves korában már a település felnőtt csapatában játszott. 1968-ban egy sérülése miatt kényszerült aktív labdarúgó pályájának feladására- és lett a csapat edzője.

Egykori játékosai, tisztelői már az egyesület megalapításának kilencvenedik évfordulóján rendezett ünnepségen szót emeltek az idős mester munkásságának – még életében történő – hivatalos elismerése érdekében. Amikor azt a választ kapták, hogy arra már csak jövőre kerülhet sor, szeptemberben, a 80. éves születésnapja előtt bensőséges ünnepséget szerveztek a tiszteletére – mintegy kárpótlásként a hivatalos elismerés évtizedes késése miatt.

1972-1975 között vele érte el eddigi legnagyobb sikereit a lakiteleki csapat. Két osztályban is bajnokságot nyert, és az egyesület történetében először, feljutott a megyei első osztályba. Az akkori kupa sorozatban odáig jutottak – több NB-s csapatot kiejtve – hogy egyetlen mérkőzés választotta el a csapatot az országos döntőbe jutástól.

1980 közepéig szolgálta egyesületét. Mindvégig lakiteleki színekben versenyzett, lakiteleki egyesületben dolgozva ért el sikereket. A helyi sportemberek körében az alapító Kozma Gyula mellett ő lehet az egyesület legnagyobb tisztelettel övezett edzője. Munkássága külön fejezet a kilencven éves Lakiteleki Torna Egylet történetében.

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.