Jégpálya készült a sportpályán

A Lakiteleki Torna Egylet elnökségében született az ötlet jégpálya építésére. Az elképzelés az önkormányzat részéről is igen kedvező fogadtatásra talált.

Az ötletadó tervek alapján, az első dolog egy hó palánk elkészítése volt – a Laki- Gazda munkatársai segítségével. Ezzel egy időben Tóth Ferencnek a Kft ügyvezetőjének köszönhetően sikerült a sporttelepen régóta használaton kívül lévő búvárszivattyús fúrt kutat beüzemelni, így – az ügyvezető személyes közreműködésével – már a pálya első árasztása is megtörténhetett.

Másnap az egyesületi elnökség két tagja végezte a jég hízlalását – és folytatja még a pénteki délután/este folyamán is. A kézilabda méretű pálya elárasztása, majd a jég folyamatos hízlalása hatalmas mennyiségű vizet, a készítők részéről pedig, a viszonylag kis hozamú kút miatt türelmet igényel – egyetlen centiméter jégvastagság eléréséhez nyolc köbméter víz szükséges.

Az egyesület, illetve a pálya készítői szeretnék, ha szombaton már használatba adhatnák a pályát. Még akkor is, ha nem tekinthető teljesen késznek. A pálya, világítással ellátva hétköznap 14-20 óra között, hétvégén 9-20 óra között tart nyitva. Az egyesület a székházban utcai cipővel használható melegedő helyet biztosít és egyéb szolgáltatásokat is tervez.

A pálya így is nagy területen lesz sportolásra alkalmas, de a korcsolyázók részéről az első hévégén még viszonylag kíméletes használatot igényel.

A jégpálya a lakiteleki lakosok számára készült. Mindenki saját felelősségére veheti igénybe. Fontos, hogy egymás testi épségének és a jégpálya minőségének megőrzése érdekében mindenki fokozott figyelemmel használja.

Jégkorongozásra a korábbi hetekben a Holt Tiszán kialakított pályának megfelelő terület a pálya vasút felőli harmadában lesz kialakítva. Még legalább kétszeri hízlalást igényel. A kétféle használat miatt fontos lesz, hogy a jégkorongozni vágyók a korcsolyázókra mindenkor tekintettel legyenek. Egyebek mellett azzal, hogy könnyített korongot használnak.

Adódhatnak olyan időjárási körülmények, amelyek miatt a jégpályát ideiglenesen nem lehet használni. Kérünk mindenkit, hogy ha így adódik, erre legyenek tekintettel.

A jégpálya a 2017-ben 90 éves Lakiteleki Torna Egylet és az önkormányzat közös meglepetése a település lakói számára. Örülnénk, ha az időjárási körülmények kedvezőek lennének, és a pálya sokáig állhatna a korcsolyázást kedvelők rendelkezésére.

Jó szórakozást, jó sportolást kíván minden korcsolyázni szerető számára:

Lakitelek Önkormányzata és a Lakiteleki Torna Egylet

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük