Egykori játékosok „díjat alapítottak”

Szeptember másodikán bensőséges ünnepségre gyülekeztek az ezerkilencszázhetvenes évek lakiteleki labdarúgói a sportszékházba – köszönteni, „kárpótolni” ma is nagyra becsült egykori edzőjüket, Fekete Józsefet.

Kakó Miklós, az akkori időszak egyik meghatározó játékos egyénisége már az egyesület fennállásának kilencvenéves évfordulóján rendezett ünnepi találkozó alkalmával szót emelt Fekete József munkásságának hivatalos elismerése érdekében. Mint kiderült ilyen lehetőség az idei esztendőben már nincs, ezért a kiváló sportember tiszteletére, az ő kezdeményezésének köszönhetően maguk, az egykori játékosok „alapítottak” egy díjat.

Az esemény fő szervezője Sütő László volt – társai nevében ő köszöntötte az ünnepeltet is. Méltatta közel két évtizedes labdarúgó pályafutását, és ugyancsak hosszú éveket felölelő edzői tevékenységét. Kiemelte azt a Fekete József munkásságának köszönhető sikersorozatot, ami páratlan az egyesület történetében. A labdarúgó csapat 1972 és 1975 között három osztályban is bajnokságot nyert; négy idény alatt a járásiból a megyei első osztályú bajnokságban történt szereplésig jutott.

Ahogyan korábban Kakó Miklós, most Sütő László is hangsúlyozta, fontos számukra, hogy idős mesterüket még életében érje a neki járó megtiszteltetés.

A köszöntő szavak után Kakó Miklós adta át az egykori labdarúgók elismerését kifejező emléktárgyat, valamint a vele járó oklevelet, amelynek hátoldalán minden játékos aláírása is olvasható.

Mindezek után az ünnepelt meghatottan annyit mondott: „ma, nincs aki nálam boldogabb.”

Jó egészséget kívánva többen kifejezték, hogy szeretnének vele az egyesület centenáriumi ünnepségén is találkozni. Úgy legyen! – szólt mosolyogva a „díjazott”.

Az esemény finom vacsorával és nagyon jó hangulatú beszélgetéssel folytatódott. A résztvevők között voltak olyanok is, akik az egyesület korábbi évfordulós ünnepségén nem tudtak megjelenni, és olyanok is, akik ezúttal nem tudtak eljönni, de elküldték jó kívánságaikat szeretett edzőjüknek. (tf)

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük