Ünnepség az évforduló tiszteletére

Az egyesület 2017.06.03. napjára tűzte ki azt a napot, amelyen ünnepélyes keretek között megemlékezett alapításának 90. évfordulójáról.

Mint tíz évvel ezelőtt, az alkalomra idén is meghívást kaptak a legidősebb, legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó egykori sportolók. Köztük ezúttal rendhagyó módon az 1950-es évek végén megyei I. osztályban szereplő női röplabda csapat két vezéregyénisége, a szakosztályvezetői feladatokat is ellátó Fekete Mária, és a megyei válogatottságig eljutó Csúz Mária. De volt képviselője az íjászoknak is. Az egykor serdülő leány világcsúcs eredményt elérő Szűcs Ida – és ismereteink szerint a ma Lakiteleken élő férfi íjászok közül az egyetlen, aki felnőtt versenyeken is részt vett: Bolesza Péter.

A nap számtalan programja közül kiemelkedett az alapító Kozma Gyula és társai tiszteletére készített márvány emléktábla avatása. A Pap Zoltán által vezetett szertartást Sütő László személyes élményeivel gazdagított megemlékezése tette bensőségessé. Személyes élményei mellett szólt az alapító Kozma Gyula sokoldalúságáról is. Ennek a sokoldalúságának, Kozma Rózsának az unokának, és Kutasi József hangmérnöki közreműködésének köszönhetően, egyik kedvenc szerepében sikerült megidézni a lakiteleki amatőr színjátszásban is komoly szerepet játszó Kozma Gyula hangját is. A programnak ez a része is sokakat meghatott – közte leszármazottakat, akik most hallották először a „papa” hangját.

A Kecskeméten készült, fénykép hűségű „rézműves” portrét is tartalmazó emléktáblát Szénási Bertalannak köszönheti az egyesület, aki adományként, ezzel járult hozzá az évforduló megünnepléséhez.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a leszármazottak kérésére az egyesület elnöksége úgy döntött, hogy az emléktábla avatás napjától a megújult sportszékház Kozma Gyula nevét viseli.

0 Hozzászólás

Még nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük